Hellasbladet 2023-3

15 Hellas handboll spelade sin första match för säsongen den 30 september. Det blev vinst med 30–20 mot Kvarnberga i Huddingehallen. Det var lite trevande i första halvlek tills Johan Cahp tog en timeout. Vad han sa vet vi inte, men det gav effekt. Hellas vände ett underläge på fyra mål och drog sedan bara ifrån. Det var som att kompetens och spelglädje bara sprutade. Både nya och nygamla visade upp sig från sina bästa sidor. Thor gjorde åtta mål och Lucas (välkommen tillbaka) sju mål och toppade målskyttet i Hellas kraftfulla anfall. Försvaret med bland andra Karl Ringkrans (tillbaka efter en långvarig knäskada), Fredrik P, Felix G och Tobbe höll emot bra, trots några konstiga utvisningar. Karl och Fredrik P fick även lite nya roller i anfallet och utrymme för ett fint skytte och Felix G och Tobbe röjde och höll undan. Mål gjordes från alla positioner och med många namn. Överhuvudtaget hade man ett rappt och spännande anfallsspel där även nykomlingarna Oskar och Fredrik Larsen presenterade sig. Felix S (åxå tillbaka efter knäskada) visade att straffskyttet fortfarande fungerar bra. Vårt försvarsspel var mycket starkt och vi vann till och med en period på drygt en halv minut med fyra mot sex mot slutet. Och vi får inte glömma David i mål som gjorde en mycket fin .insats, som även väckte beröm hos hallpersonalen. Storseger i handbollspremiären David Jungermann gör en av många fina räddningar, Fredrik Petersson åser det hela. Nytillskott har vi också: Lucas, Oskar och Fredrik Larsen har vi redan nämnt och ytterligare några som vi hälsar välkomna är Max Persson från Jakobsberg, och Filip Lundgren från H65. Vi vill också tacka de flyttade Aaron (Berlin), Albin (Alstermo), samt Lukas och David N som slutat för deras fina insatser för Hellas. Kommande matcher under oktober: 7/10 12.00 Sunnerbyhallen mot Sorunda 15/10 17.30 Vintervikshallen mot Tyresö strand 29/10 16.45 Sjöstadshallen mot Årsta AIK. kjellgus45 Karl Ringkrans Lucas Algesjö Oskar Larsen HANDBOLL