Hellasbladet 2022-1

10 HANDBOLL Hellas mot Norrtull, målfest fast onödigt spännande Hellasbladet har under den pågående säsongen haft nöjet att få gå och se vårt handbollslag spela. Det har oftast varit roligt men ibland även lite tufft. Man har fortfarande några spelare på skadelistan men I matchen mot Norrtull inledde man starkt och nästan spottade in mål (var kommer alla idrottsreferenters klichéer ifrån), som mest hade man en ledning på 5 mål. Norrtull försökte hålla jämna steg men lyckades inte fullt ut. I halvlek ledde Hellas med 21-17. Tuff andra halvlek Men sedan började Norrtull knappa in och på fyra minuter gick man ikapp till 22-22. Skyttet kändes jäktat och var inte lika säkert samtidigt som motståndarnas fick en nytändning. Sedan gick man omlott fram till fyrtioförsta minuten då Norrtull för första gången kom i ledningen med 26-25 och gick på sju minuter upp till en ledning på 31-27. Det blev nervöst, i alla fall för oss vid sidan av planen, men inte lika mycket i laget eller på bänken. Skärpning kom Men Hellas tog sig samman. Skyttet började stämma och Lukas i målet spelade som jag aldrig sett honom spela förut. Räddningarna var ekvilibristiska, han räddade bland annat en straff, och vi såg hur uteförsvaret och Lukas började prata med varandra, på ett sätt som jag inte sett förut, och det gav effekt. När motståndarna missat straffen och Hellas kommit upp till 30-31 tog Norrtull Time Out. Och det kanske de inte borde ha gjort. Stark upphämtning För sedan var det mer eller mindre kört. För Norrtull. Tala är silver men tiga är guld? På tio minuter gick Hellas från 27-31 till 34-31. Norrtull försökte sprattla emot men när slutsignalen ljöd var ställningen 37-33 till Hellas. Vad hände då egentligen i en experts ögon. Vi citerar Johans veckobrev ”Det blev en målfest och onödigt spännande. 70 mål på 60 min. Det är en match där vi är i ledningen större del av matchen. Som mest leder vi med 5 mål (10-5). Under första halvlek ser det väldigt bra ut. Mestadels leder vi med 3 -4 mål. Vi har ett fungerande kontringsspel och det uppställda anfallsspelet fungerar väl. Norrtull går förbi I 41:a min tar våra motståndare ledningen (2625). Ledningen behåller de i ca 12 min. Vårt spel går i stå såväl bakåt som framåt. De drar ifrån till en fyramålsledning (30-26 och 31-27) Thor Barrett i närkamp med Årstas Oskar Elg