Hellasbladet 2023-1

14 HANDBOLL Hellas handboll försvarar klubbens mål med bestämdhet. Försvarare är Aaron och Danne. Om så behövs träder även Jonatan Lundholm fram från bakgrunden. Handboll har haft en svår säsong. Man har haft rätt mycket skador och sjukdomar. Flera är långtidsskadade och/eller under rehabilitering. Lägg därtill att förbundet, svårfattbart, organiserar om seriesystemet. Hellas har hamnat i division 3, östsvenska norra, som är ett riktigt getingbo. Positivt är att det medfört kortare resor. Men när serien börjar närma sig avslut blir det allt tydligare hur jämn den är, Hellas har två poäng upp till tredje plats och är två poäng ovanför nedflyttningsplats. Frågan är om inte den södra serien hade varit bättre. Men då hade skribenten fått längre resor. Men lite får man väl offra sig, det är roligt att titta också. Men, laget har visat att det kan lyfta sig i matcher som är svåra, och att man knyter ihop och håller ställningarna. Hemmamatch i Eriksdal Matchen mot Kungsängen hemma i Eriksdal var en sådan. Efter fem minuter ledde gästerna med 2-5. Efter tolv var ställningen lika, 5–5. Resten av halvleken var tight och i halvtid ledde gästerna med ett mål, 11–12. Hellas inledde andra halvlek med tre raka mål och ledde med 14-12 efter tio minuter.