Hellasbladet 2023-1

15 Kungsan kämpade sig ikapp, nästan. Hellas höll emot, men efter 17 minuter stod, just 17–17. Kungsan ryckte ifrån igen, till 17–19. Hellas tog time out för att få fram lite mer jävlar anamma. Kungsan verkade bli mer nervösa och med fyra minuter kvar var vi i kapp. De försöker i slutet spela 7/6, men det blev inte heller bra - för dem. Hellas knäppte ihop och kostade på sig lyxen att missa en straff, men Albin såg till att det blev ledningsmål, 20–19. Spiken i kistan Nervositeten verkade sprida sig hos gästerna. Två minuter kvar, Kungsan tog time out, och försökte att spela man mot man. Hellas visade spelstyrkan, spelade klokt och med 15 sekunder kvar satte Carl en vacker spik i kistan och luften gick ur gästerna. 21–19 till Hellas. Vad minns vi mer? Våra anfallsnior tog flera gånger sig före att lämna kanterna och vandra in efter linjen vilket skapade en, för oss i alla fall, glädjande oreda i gästernas försvar. Mer ändå? Albin visade att han inte bara kan skjuta i spel och genombrott utan också är en habil straffskytt. Fyra straffmål blev resultatet, och fyra ”vanliga”. Jack, tillbaka från en småländsk sejour var också en av målskyttarna. Danne, spelfördelare och försvarsklippa, fyra mål. Jonatan i mål gjorde en av de bästa matcher vi sett den här säsongen. Och nu håller vi tummarna för de återstående matcherna. Vi har ett bra försvar som i mitten inte enbart består av samma tre, utan om de hämtar andan så finns det, alltid, andra som kliver in i stället. Vi har försvarsklipporna Danne, Fredrik, Felix G, Aaron, Tobbe (som just nu är skadad) ofta flankerade av Erik, Filip, Albin, Carl och Jack. Och expertomdömet Och så här såg experten, lagledaren Johan Cahp, på det hela: ”Vi vinner denna målsnåla match. Att matchen blir målsnål har sin orsak i att båda lagen har förhållandevis långa anfall i sin uppställning. Grunden till vinsten ligger i vårt defensiva arbete. Det är en match där ledningen ofta växlar mellan lagen. I 54:e minuten ligger vi under med två mål (19–17). Vi visar prov på god moral, attityd samt kampvilja, vilket tillsammans med vår starka defensiv avgör till vår fördel. Fekix G, Danne och Fredrik täcker upp Filip ser luckan och bryter igenom Albin skjuter, Felix G håller undan