Hellasbladet 2023-1

20 VATTENPOLO Hellas vändning kom för sent Årets upplaga av herrarnas elitserie i vattenpolo har tuffat till sig från den förra säsongen. Hellas svåraste konkurrenter har vässat sina lag, speciellt Polisen. Järfälla är fortfarande starka och de sydsvenska lagen har även de blivit lite bättre. Lördagen den 27/3 kl. 18.30 mötte man Järfälla i Jakobsberg. Lite sent och dessutom lördag, men är man entusiast så är man. Trevligt bad och trevliga funktionärer. Fick till och med en bekväm fåtölj att sitta i. Effekten en blev att det blev bekvämt att fotografera. Men med följden att när jag kom hem kunde jag konstatera att jag tagit nästan tvåhundra bilder. Inte helt lätt att minska till de tio till tolv som behövdes till Hellasbladet. Men det var inte mitt fotograferande som skulle refereras. Järfälla starkare Matchen vägde lite grann i början, Hellas tog ledningen efter drygt tre minuter, mål av nr 7 Jonatan Barve Jutner. Järfälla kom igen och visade ett mer stabilt anfallsspel och skytte och i pausvilan ledde de med 4-1. Andra perioden blev mer ett ställningskrig och så när som på ett mål från Järfälla tämligen händelsefattig. I tredje perioden visade det sig återigen att Järfälla var ett starkare lag. Bra anfallsspel och säkrare skytte än Hellas ledde till att ledningen ökade till 7–2 i periodvilan. Hellas mål gjordes återigen av Jonatan Barve Jutner. I fjärde perioden gjorde Järfälla ytterligare ett mål i de inledande minuterna, 8-2. Då ändrade Hellas sin taktik Adam Holm(4); Stefan Lajsic(3); Jonatan Barve Jutner (7); Christoffer Beijming(2); Slava Lapshin(1); Strahinja Krkovic(6); Ändrad taktik Stefan Lajsic som är en försvarsklippa av kvalitet fick en roll som kvarvarande anfallsspelare. Detta tvingade Järfälla att sätta en bevakare på honom och Hellas försvarsspel verkade få det lättare. Det blev också en annan matchbild i anfallsspelet, samtidigt som nog Järfälla slog av på tempot. Stefan fick göra tre mål från centerposition och Oscar Barve Jutner gjorde ett. Slutresultatet blev dock 8– 6 i Järfällas favör. När detta skrivs väntar en skånsk resa för Hellas helgen 11–12 mars. Matcher mot SVA (Svenska Vattenpolo Akademin) och Höganäs-Ängelholm. Helgen 1–4 april är det matcher på hemmaplan mot Neptun och mot Polisen. kjellgus45 Oscar Barve Jutner(12) laddar skott Adam Hom(4)