Hellasbladet 2024-1

26 Hellas - Skogås /Länna 25-25 (11-15) Hellas gick till halvtidsvila med ett underläge om fyra bollar (11–15). I andra halvlek höjde vi tempot både bakåt och framåt. Vi skapade en del men lyckas inte få in bollen i början på halvleken och Skogås ökade på sin ledning (11– 17). Men vi lät oss inte nedslås. Det fanns en beslutsamhet att komma ifatt. När matchuret stod på 47.23 kvitterade vi (2020). Efter ytterligare knappa tio minuter tog vi ledningen (24–23). Men slutet av matchen blev dramatisk. Skogås återtog ledningen efter dryga 58 min (24-25). Med beslutsamhet och bra moral lyckades vi kvittera i sista sekunden (25–25). Det var en match mellan ettan och trean i serien. Båda lagens placeringar var redan klara när vi klev in på plan. Det märktes i första halvlek. Hellas inledde ganska bra. De första dryga tolv minuterna var matchen jämn (6-6). Efter det tappade vår defensiv i aggressivitet och vi Vinnarmentalitet! Lika illa som vi spelade i första halvlek, lika bra presterar vi i den andra. Det är starkt att kunna visa på förändring av attityd från första till andra halvlek. Hela laget visade prov på en beslutsamhet att inte vika ner sig. Ordet för det är vinnarmentalitet. Det är starkt att kunna hämta igen ett sexmålsunderläge mot ett defensivt starkt lag som Skogås. En stor betydelse hade vår tempohöjning. Skogås hängde inte med i andra halvlek. Målskyttar: Lucas 6 (2), Felix S 5, John 3, Thor 3, Fredrik P 3, Carl 2, Erik 1, Daniel 1, Karl 1 Johan Cahp Felix S, Lucas, Thor T.v. Erik, Fredrik P skjuter. T.h. Felix G håller undan, Felix S skjuter, Här får laget sina välförtjänta medaljer för seriesegern efter en mycket fint genomförd säsong: Johan, Max, Tobbe, Lucas, Felix S, Danne, Carl, Erik, Felix G, Jonathan, Thor, Theo, Karl och John. GRATTIS !