Hellasbladet 2023-4

23 Hellas - Tyresö Strand 31 – 28 (17–16) En dyrköpt seger. I inledningen av andra halvlek skadar sig Lucas. Han blir borta 6-8 veckor. Matchdagen börjar lite olyckligt med att David meddelar en skada, Tobbe och Felix G anmäler sig sjuka. Max kallas in som ersättare till David. Vi inleder bra om än i något lågt tempo. Efter ca 10 min leder vi med 6-3. Efter det har vi en sämre period och tappar under de följande 10 min till 9–12. Det känns som om vi slappnar av i tron att segern är klar. Vi höjer tempot och förändrar vårt försvarsspel. Det leder till att vi åter tar initiativet. Följden blir att vi går till en halvtidsvila med en ledning (17–16). Under andra halvlek är vi aldrig i underläge. Tyresö lyckas kvittera vid några tillfällen men mestadels är vi i ledning. Tyresö biter sig fast tills det återstår ca 5 min. I det läget tar vi en 4målsledning. Vi var det bättre laget även om jag tycker vi har kapacitet att prestera bättre. Det är ändå starkt att vinna trots att vi inte spelar på topp. Vi visar en bra vilja. Speciellt gäller det i andra halvlek där vi visar offervilja. Flera gånger har vi spelare som tar ett bra hemlöp och stoppar deras försök till kontringar. Det är i defensiven vi höjer oss mest under andra halvlek. Vi har nu i tre matcher i följd visat att vi kan vända underlägen till seger. Det är något vi tar med oss. Jag tycker vi har bra attityd och laganda och har visat att vi har flera spelare som kan kliva fram. Mål gör vi återigen från samtliga positioner och på olika sätt. Målskyttar: Felix S 7 (2), Daniel 6, Thor 5 (1), Fredrik P 4, Lucas 4, Theo 2, Oskar 2, Karl 1.