Hellasbladet 2023-4

24 Hellas – VIF Gute 25 – 23 (15–14) Det är skönt att vara tillbaka i vinnarspåret, nu gäller det att hålla sig kvar där. Vi inleder bäst och tar ganska snabbt ledningen med tre mål (4 –1). Under de första 10 minutera spelar vi i ett väldigt högt tempo och trycker på hela tiden. Det ger oss flera mål i andrafasen. Av någon anledning behåller vi inte trycket när chans ges. Följden blir att resterande 20 min i första halvlek blir jämn. Ledningen växlar mellan lagen fram till halvtid (15–14 till vår fördel). Vi har problem med en av deras spelare som håller hög klass. I slutet på första halvlek börjar vi spela med en sned 5;1a. I andra halvlek börjar vi punktmarkera honom. Samtidigt med detta lyfter vi våra 1: or när deras kantspelare lämnar sin position. Det leder till att VIF Gute gör flera tekniska fel. Under de första 20 minuterna i andra halvlek släpper vi endast in fyra mål. Grunden till segern ligger i vårt defensiva arbete. En bra defensiv ger oss trygghet. Framåt spelar vi bra under hela matchen och skapar flera mycket bra lägen. Vi spelar med bra tempo, gott med tålamod, inga onödiga studsar och låter bollen göra jobbet. Följden blir att vi drar ifrån till som mest fem mål (22–17 och 23-18). Tyvärr bränner vi sju öppna lägen. Med bränner menar jag att vi missar mål i fritt läge. Det gör att matchen blir onödigt jämn i slutet. Vi reder ut det på ett bra sätt och visar på taktiskt kunnande samt undviker att bli stressade. Under sista minuten ställer VIF Gute upp med ett man-manspel. Från vår sida möter vi det med att vi rör oss i tomma rörelser (vi har tränat en hel del man-manspel). Det gör att vi får någon av de våra spelbar hela tiden. Vi gör väldigt få tekniska fel om ens några under hela matchen. Resultatet blir att vi inte får några onödiga bollar i baken. Vi uppträder som ett lag. Positivt är att vi gör mål från samtliga positioner. Totalt sett tycker jag vi gör en bra match och att vi borde vunnit med större siffror. Alla tar sina uppgifter på bästa sätt.Målskyttar: Thor 10 (2), Karl 4, Fredrik L 3, Fredrik P 2, Daniel 2, Carl 1, Felix G 1, Filip 1.